بنر تخفیفات محصولات هوشمند سازی

سیستم آبیاری هوشمند چیست | هزینه، تجهیزات و کاربرد هوشمند سازی آبیاری

برای هوشمند سازی آبیاری خانه، ساختمان و ویلای خود با ما در ارتباط باشید

آبیاری هوشمند

هوشمند سازی آبیاری

ویدئو هایی از سیستم های آبیاری هوشمند توسط مه پاش

وجود مه پاش در سیستم آبیاری هوشمند یکی از پرکاربرد ترین امکانات برای آبیاری هوشمند ویلا ها، باغ ها، روف گاردن و خانه هاست که حس لذت بخشی را القا میکند

چرا مارا باید انتخاب کنید ؟

مراحل هوشمند سازی سیستم آبیاری

نیاز سنجی

بررسی کامل نیاز های شما به همراه بررسی موقعیت و شرایط پروژه

معرفی سیستم ها

معرفی بهترین سیستم با توجه به بودجه و نیاز شما

طراحی و ایده پردازی

طراحی نقشه های برق و مکانیک مربوطه با توجه به سازه

تامین تجهیزات

تامین تجهیزات مورد نیاز پروژه همراه با مشاوره تخصصی

راه اندازی

لوله گذاری، نصب سنسور های مربوطه و سیم کشی آنها

پشتیبانی

آموزش کامل استفاده از تجهیزات و سناریو نویسی و پشتیبانی دائم

ویژگی های هوشمند سازی آبیاری

سیستم آبیاری هوشمند علاوه بر جلوگیری از مصرف بیهوده آب و ایجاد یک نظم صحیح در آب دهی که با توجه به نوع گیاه تنظیم می شود، باعث بهبود رشد آن و جلوگیری از آلودگی های گیاهی می شود .

تعریف سناریو و آبیاری منظم گیاهان

سناریو در آبیاری هوشمند باعث اتوماتیک سازی مراحل آبیاری می‌باشد که دیگر نیازی به نظارت مستقیم شما ندارد. هدف سناریو نویسی برای سیستم آبیاری هوشمند ایجاد حس راحتی و آرامش برای شما است تا دیگر دغدغه سیستم سنتی گذشته خود را نداشته باشید. حتی می‌توان سیستم آبیاری هوشمند را وابسته به سایر سیستم های هوشمند کرد تا در صورت اختلال با یکدیگر هماهنگی کاملا حرفه ای را داشته باشند.

ایجاد حس خوب و کاهش استرس

زمانی را در نظر بگیرید که در خانه خود قرار دارید یا در حین مسافرت هستید. دیگر نیازی به نگرانی گیاهان خود یا هماهنگی هایی برای آبیاری گیاهان خود ندارید. هدف اصلی سیستم آبیاری هوشمند اتوماتیک سازی کار های دستی، بدون نیاز به دخالت افراد است.

سنسور های آبیاری هوشمند

با توجه به سنسور هایی که برای آبیاری هوشمند منزل و ویلای شما استفاده میشود نظیر سنسور های آب و هوا , سنسور رطوبت خاک ,سنسور باد , کیفیت آب و خاک و سنسور ec خاک دیگر برای شما جای نگرانی وجود ندارد و با خیال راحت میتواند مدت ها به باغ , خانه و ویلای خود سر نزدید.

کنترل وضعیت آبیاری از طریق موبایل

آبیاری هوشمند شما را قادر میسازد تا تمامی فعالیت هایی که دستگاه های هوشمند و سنسور ها انجام می‌دهند را از طریق موبایل، لپ تاپ و ... مشاهده کنید و وضعیت سلامت گیاهان خود را رصد کنید. همچنین قابلیت مشاهده تمامی وضعیت های هوشمند آبیاری هوشمند خانه از طریق تلویزیون قابل مشاهده است و به راحتی خودتان می‌توانید قابلیت های خود را شخصی سازی کنید.

فهرست محتوا آبیاری هوشمند

سیستم آبیاری هوشمند چیست ؟

سیستم آبیاری هوشمند چیست ؟

آبیاری هوشمند به مجموعه‌ای از سیستم‌ها و روش‌هایی اطلاق می‌شود که با استفاده از فناوری‌های نوین و داده‌های محیطی، آبیاری زمین‌های کشاورزی، گلخانه‌ها و فضای سبز را بهینه‌سازی می‌کنند. این سیستم‌ها با تحلیل داده‌های مختلف مانند رطوبت خاک، شرایط آب و هوا، نیازهای گیاهی و دیگر عوامل محیطی، میزان و زمان مناسب آبیاری را تعیین می‌کنند. در این مقاله قصد داریم به بررسی جامع این فناوری بپردازیم و نکات مهمی را در مورد آن بیان کنیم. در نظر داشته باشید که آبیاری هوشمند یکی از بخش های کوچک در خانه هوشمند شناخته می‌شود.

اجزای اصلی آبیاری هوشمند

اجزای اصلی آبیاری هوشمند

آبیاری هوشمند از چندین قطعه برای اجرای این سیستم استفاده می‌کند که شامل موارد زیر می‌شود:

  • تایمر هوشمند
  • سنسور های هوشمند (تشخیص بارندگی، میزان رطوبت خاک و…)
  • شیر برقی
  • سیستم کنترل آبیاری هوشمند
  • مه پاش
  • اجزای جانبی (سرشلنگی فیلتر دار، شیر انشعاب یک به چهار و…)

تایمر هوشمند

1. تایمر هوشمند:

فرض کنید می‌خواهید باغچه‌ی خود را هر روز صبح ساعت 6 به مدت 30 دقیقه آبیاری کنید. تایمر هوشمند را بر این اساس برنامه‌ریزی می‌کنید و دیگر نیازی به تنظیم دستی شیر آب در هر روز صبح ندارید.

سنسورهای هوشمند

2. سنسورهای هوشمند:

سنسورهای هوشمند، دیتاهای مربوط به رطوبت خاک، دما، میزان بارندگی و کیفیت خاک را جمع‌آوری می‌کنند و این اطلاعات را به تایمر هوشمند ارسال می‌کنند. تایمر هوشمند با تحلیل این دیتاها، برنامه‌ آبیاری را به‌ طور خودکار تنظیم می‌کند و از هدر رفت آب جلوگیری می‌کند. به‌عنوان مثال، در صورت بارش شدید، سنسورهای رطوبت خاک این شرایط را تشخیص می‌دهند و تایمر هوشمند، فرآیند آبیاری را متوقف می‌کند. سنسورهای رطوبت خاک با استفاده از فناوری‌های پیشرفته مانند پیزوالکتریک و کاپاسیتیو، میزان رطوبت را در اعماق مختلف بررسی کرده و به مدیریت بهینه‌ی آبیاری کمک می‌کنند.

شیر برقی آبیاری هوشمند

3. شیرهای برقی:

شیرهای برقی وظیفه‌ی باز و بسته کردن مسیر عبور آب به بخش‌های مختلف باغچه را بر عهده دارند. این شیرها با دریافت فرمان از تایمر هوشمند، به طور خودکار و دقیق، جریان آب را به هر بخش از باغچه بر اساس برنامه‌ی تنظیم شده هدایت می‌کنند. البته که شیر های برقی در بخش سیستم محافظی خانه نقش قابل توجهی در هنگام جلوگیری از نشتی آب و هدایت آب دارند.

کنترل کننده های آبیاری هوشمند

4.سیستم کنترل آبیاری هوشمند:

برای کنترل سیستم آبیاری هوشمند به 2 طریق میتوان اقدام کرد که در هر دو مورد امکان مشابهی به کار رفته است.

  • کنترل پنل مرکزی: کنترل پنل مرکزی شبیه ترموستات در بخش هوشمند سازی گرمایش و سرمایش عمل میکند. به صورت کلی کنترل پنل مرکزی فرماندهی آبیاری را در دست دارد و براساس دیتایی که به آن توسط سنسور های مختلف میرسد تصمیم گیری میکند.
  • اپلیکیشن موبایل: در اپلیکیشن های مرتبط به آبیاری هوشمند وضعیت آبیاری, میزان رطوبت, سلامت تخمینی گیاهان, وضعیت آبیاری هفته گذشته و… نمایش داده میشود.

مه پاش

5.مه پاش:

سیستم مه پاش یا فوگر سیستمی است که با استفاده از پمپ فشار قوی، آب را به ذرات ریز تبدیل کرده و به صورت مه در فضا پخش می‌کند. این ذرات ریز آب در هوا معلق شده و با تبخیر شدن، گرمای هوا را جذب می‌کنند و باعث خنک شدن محیط می‌شوند. هوشمند سازی مه پاش می‌تواند به واسته یک کلید هوشمند که به سر خط سیستم مه پاش وصل می‌شود، سیستم مه پاش را هوشمند کرد.

مزایای استفاده از سیستم مه پاش:

  • کاهش دما: اصلی‌ترین مزیت استفاده از سیستم‌های مه پاش، کاهش دمای محیط است. این سیستم‌ها می‌توانند دمای هوا را تا 10 درجه سانتی‌گراد خنک کنند.
  • افزایش رطوبت: سیستم‌های مه پاش می‌توانند رطوبت هوا را نیز افزایش دهند. این امر می‌تواند برای سلامتی انسان و گیاهان مفید باشد.
  • کنترل گرد و غبار: ذرات ریز آب می‌توانند به کنترل گرد و غبار و ذرات معلق در هوا کمک کنند.
  • کاهش بوی نامطبوع: سیستم‌های مه پاش می‌توانند برای کاهش بوی نامطبوع در محیط‌های باز، مانند دامداری‌ها و مرغداری‌ها استفاده شوند.
  • محافظت از گیاهان: سیستم‌های مه پاش می‌توانند برای محافظت از گیاهان در برابر تنش گرمایی و کم آبی استفاده شوند.

کاربردهای سیستم مه پاش:

  • فضای باز: سیستم‌های مه پاش می‌توانند در فضای باز مانند پارک‌ها، آلاچیق‌ها، استخرها، رستوران‌های روباز، زمین‌های ورزشی و فضای بازی کودکان استفاده شوند.
  • فضای صنعتی: سیستم‌های مه پاش می‌توانند در فضای صنعتی مانند کارخانه‌ها، انبارها و معادن استفاده شوند.
  • کشاورزی: سیستم‌های مه پاش می‌توانند در کشاورزی برای آبیاری گیاهان، کاهش تنش گرمایی در دامداری‌ها و مرغداری‌ها و کنترل آفات استفاده شوند.
  • مرغداری و دامداری: سیستم‌های مه پاش می‌توانند در مرغداری‌ها و دامداری‌ها برای کاهش تنش گرمایی در حیوانات، بهبود کیفیت هوا و کنترل بیماری‌ها استفاده شوند.

اجزای جانبی آبیاری هوشمند

6.اجزای جانبی:

  • سرشلنگی فیلتر دار
  • شیر انشعاب یک به چهار
  • فیتیله آبیاری قطره‌ای گلدان
  • نازل مه پاش
  • مینی بابلر پایه دار قابل تنظیم
  • شلنگ پنوماتیک لوله مه پاش

سناریوهای کاربردی آبیاری  هوشمند 

سناریوهای کاربردی آبیاری  هوشمند 

سناریو های آبیاری هوشمند می‌تواند به صورت مستقل یا به صورت وابسته به سایر اجزای هوشمند باشد. 

  • سناریو ورود: زمانی که شما قصد ورود به ویلا هوشمند خود را دارید در سناریو ورود می‌توانید در آبیاری هوشمند را به صورت لحظه ای برای شادابی گیاهان خود در نظر بگیرید.
  • آبیاری در فصول مختلف: با استفاده از سنسورهای هوشمند و برنامه‌ریزی دقیق، می‌توانید سیستم آبیاری را طوری تنظیم کنید که در هر فصل، به میزان مناسب به گیاهان آب رسانی کند.
  • آبیاری در زمان بارندگی: سیستم‌های هوشمند می‌توانند میزان بارندگی را اندازه‌گیری کنند و در صورت بارندگی کافی، برنامه‌ی آبیاری را به طور خودکار لغو کنند تا از مصرفه بی رویه آب جلوگیری کند.
  • هشدار در صورت بروز مشکل: سیستم آبیاری هوشمند زمانی که شما در مسافرت هستید با استفاده از سیستم‌های هوشمند، می‌توانید هشدارهای مربوط به سیستم آبیاری را که شامل: نشتی آب, وجود نقص فنی در یکی از اجزا, کمبود فشار آب و… را دریافت کنید.

سناریو های متتعد زیادی در سیستم آبیاری هوشمند وجود دارد که می‌توان براساس نیاز شما آنها را شخصی سازی کرد. در نظر داشته باشید که سناریو های آبیاری هوشمند در خانه هوشمند و مزارع کشاورزی هوشمند کاملا دو دنیای متفات و کاربرد های متعدد دارند. 

مزایای استفاده از آبیاری هوشمند

مزایای استفاده از سیستم آبیاری  هوشمند

تا به اینجای صفحه در حال آشنایی با سیستم آبیاری هوشمند بوده ایم و در این بخش قصد داریم مزیت هایی که شما را مجاب می‌کند تا از سیستم آبیاری هوشمند استفاده کنید را برای شما لیست کنیم. 

  • صرفه‌جویی در مصرف آب: فرض کنید در یک باغچه‌ی 100 متری، روزانه به طور سنتی 200 لیتر آب برای آبیاری مصرف می‌شود. با استفاده از سیستم‌های هوشمند، این میزان مصرف به 50 لیتر در روز کاهش می‌یابد. در طول یک سال، این صرفه‌جویی معادل 54000 لیتر آب، یعنی 54 مترمکعب آب خواهد بود.
  • صرفه‌جویی در وقت و انرژی: این سیستم کاملا شما را از پرداخت حقوق برای آبیاری و نظارت به گیاهان بی نیاز می‌کند.
  • تضمین سلامت و شادابی گیاهان:  اصطلاحا به این سیستم جلوگیری از استرس گیاه گفته می‌شود. یعنی آب بیش از حد به گیاه نمی‌رسد.
  • جلوگیری از هدر رفتن آب: سیستم هوشمند با اندازه‌گیری دقیق رطوبت خاک، فقط در نقاط مورد نیاز آبیاری را انجام می‌دهد و از هدر رفتن آب جلوگیری می‌کند.
  • امکان برنامه‌ریزی و کنترل از راه دور: در هر نقطه ای که در دنیا باشید به راحتی با اپلیکشن موبایل خود می‌توانید سیستم آبیاری هوشمند خود را کنترل و مدیریت کنید.
  • سازگاری با شرایط آب و هوایی مختلف: در مناطقی مانند مازندران که بارش های لحظه و بدون اطلاع قبلی اتفاق می‌افتد سیستم آبیاری هوشمند به صورت خودکار در صورت دریافت آب مورد نیاز برای آبیاری از طریق آب باران دیگر از آب مصرفی شما استفاده نمی‌کند.
  • قابلیت اتصال به سایر تجهیزات هوشمند: سیستم آبیاری هوشمند را می‌توان به سیستم روشنایی باغچه متصل کرد تا همزمان با غروب آفتاب و روشن شدن چراغ‌ها، فرآیند آبیاری نیز به‌صورت خودکار انجام شود. این هماهنگی نه‌تنها مدیریت بهینه آب را تسهیل می‌کند، بلکه باعث صرفه‌جویی در مصرف انرژی و افزایش کارایی سیستم‌های هوشمند می‌شود.

نحوه عملکرد آبیاری هوشمند

نحوه عملکرد آبیاری هوشمند

سیستم آبیاری هوشمند با استفاده از سنسورهای پیشرفته، اطلاعاتی مانند رطوبت خاک، دمای هوا، میزان بارندگی و فشار آب را جمع‌آوری کرده و به کمک یک تایمر هوشمند، زمان و میزان آبیاری را به‌صورت دقیق تنظیم می‌کند. این سیستم امکان برنامه‌ریزی روزانه، هفتگی و فصلی را فراهم کرده و حتی می‌تواند متناسب با نوع خاک و نیاز هر گیاه در مراحل مختلف رشد، میزان آب را تنظیم کند. در مرحله اجرا، شیرهای برقی و پمپ آب وظیفه هدایت و توزیع آب را بر عهده دارند و شبکه‌ای از لوله‌ها، آن را به نقاط مختلف باغچه می‌رساند. با این روش، مصرف آب بهینه شده و گیاهان همواره در شرایط مطلوب رشد قرار می‌گیرند.

هزینه راه اندازی سیستم آبیاری هوشمند

هزینه راه اندازی سیستم آبیاری هوشمند

هزینه راه اندازی سیستم آبیاری هوشمند می‌تواند براساس ابعاد پروژه و تجهیزات مورد نیاز قیمت متفاوتی داشته باشد. برای مثال یک ویلا هوشمند برای هوشمند سازی آبیاری می‌تواند هزینه ای بین ۲۰ تا ۱۰۰ میلیون تومان هزینه بردار باشد اما یک هوشمند سازی یک زمین کشاورزی حداقل ۲۰۰ میلیون تومان هزینه داشته باشد. برای مشاوره و دریافت قیمت لحظه ای می‌توانید با مجموعه برتر اسمارت در تماس باشید. 

  • اندازه حیاط
  • نوع گیاهان
  • پیچیدگی سیستم
  • برند و کیفیت تجهیزات
  • هزینه‌ی نصب

باتوجه به شرایطی که بالاتر قرار داده ایم، هزینه راه اندازی سیستم آبیاری هوشمند می‌تواند متغییر باشد.

نکات نصب و راه اندازی آبیاری هوشمند

نکات نصب و راه اندازی آبیاری هوشمند

در نظر داشته باشید که قصد راه اندازی آبیاری هوشمند برای یک زمین کشاورزی را دارید یا یک ملک یا ویلا که قصد هوشمند سازی آبیاری خود را دارد. چون در این صورت برند هایی که مورد استفاده قرار می‌گیرند متفاوت می‌شوند. همچنین در نظر داشته باشید که اتصالات هوشمند سازی وابسته به تابلو برق است که در هنگام بستن تابلو برق باید به میزان تقسیم بار توجه بسزایی داشته باشید.

معرفی برخی از برندهای مطرح سیستم آبیاری هوشمند

  • Rain Bird
  • Hunter Industries
  • Orbit
  • Rachio

جمع‌بندی

سیستم‌های آبیاری هوشمند با استفاده از اجزای مختلفی که با یکدیگر هماهنگ عمل می‌کنند، وظیفه‌ی آبیاری دقیق و خودکار باغچه شما را بر عهده دارند. این سیستم‌ها مزایای متعددی مانند صرفه‌جویی در آب، صرفه‌جویی در وقت و انرژی، تضمین سلامت گیاهان، جلوگیری از هدر رفتن آب، امکان برنامه‌ریزی و کنترل از راه دور و … را به ارمغان می‌آورند.

با استفاده از سیستم‌های آبیاری هوشمند، می‌توانید از باغچه‌ای شاداب و سرسبز لذت ببرید و در عین حال، در مصرف آب و زمان خود صرفه‌جویی کنید.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها